Programi akademije

a group of people in a room with a projector screen

Program "Top znanstvenik" usmjeren je prema mladim znanstvenicima i profesorima Sveučilišta Sjever, s ciljem osnaživanja njihovih vještina vođenja, upravljanja projektima i timovima, te osposobljavanja za prijavu i vođenje EU projekata. Program je strukturiran kroz seriju radionica i treninga, a svojim polaznicima omogućuje ne samo stjecanje teorijskih znanja, već i praktično primjenjive vještine.

woman and man sitting in front of monitor

Program "Top Performer", s druge strane, osmišljen je kao dvodnevna leadership edukacija namijenjena bivšim studentima. Program je fokusiran na razvoj vještina potrebnih za vođenje i upravljanje u današnjem dinamičnom poslovnom svijetu. Kroz interaktivne radionice i predavanja, polaznici će imati priliku razvijati i usavršavati svoje vještine, od emocionalne inteligencije, preko odlučivanja i rješavanja konflikata, do razvoja poduzetničkih vještina.

Program Top Znanstvenik

Cilj programa:

Ovaj projekt ALUMNI UNIN-a ima za cilj osnažiti kapacitete mladih znanstvenika i profesora Sveučilišta Sjever (UNIN) za suradnju s gospodarstvom, upravljanje projektima i timovima te vođenje EU projekata. Edukacija je usmjerena na razvijanje vještina vođenja (leadership), menadžmenta i poduzetničkih vještina zaposlenika Sveučilišta Sjever s ciljem jačanja suradnje s gospodarstvom i povećanja broja projekata na Sveučilištu.

Trajanje programa:

Edukacija se sastoji od šest modula treninga koji traju po 1,5 dan kroz godinu.

Opis programa Top znanstvenik:

Nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Nature (Nature 557, 294 (2018)) ističe izazove s kojima se akademske institucije suočavaju kada je riječ o vještinama menadžmenta i vođenja (leadership). Cilj ovoga programa jest osnažiti mlade znanstvenike i profesore u osnovnim vještinama vođenja i menadžmenta kako bi se osigurao sustav potpore za buduće projekte, suradnju s gospodarstvom, razvoj poduzetničkih vještina te prijavu i vođenje EU projekata.

Program Top Performer

Cilj programa:

Osnova ovog programa je prezentacija leadershipa kroz West Point model, kroz koji se polaznicima omogućuje uvid u proces stvaranja i obrazovanja lidera u američkoj vojsci. Primjenom ovog modela, radionica nudi dublje razumijevanje koncepta i teorije leadershipa, pružajući polaznicima priliku da razviju i poboljšaju svoje vještine vođenja.

Kroz radionicu, polaznici će imati priliku istražiti i razviti svoje individualne kvalitete, razumjeti koje su kvalitete potrebne za uspješno vođenje timova, ali i ostvariti dublje razumijevanje vlastitih potencijala kao lidera. Kroz samospoznaju i razvoj, polaznici će se osposobiti da efikasno vode i upravljaju, čime će značajno doprinijeti svom profesionalnom razvoju i karijeri.

Trajanje programa:

Edukacija se sastoji od tri modula treninga koji traju po 1,5 dan kroz godinu. 

Opis programa:

"Top Performer" je prilika za sve bivše studente Sveučilišta Sjever da steknu jedinstvene vještine, poboljšaju svoju karijeru i postanu istinski lideri u svojim profesionalnim okruženjima. Akademija ALUMNI UNIN je tu da im u tome pomogne, pružajući im kvalitetne programe za njihov kontinuirani profesionalni razvoj. U ovoj godini namjeravamo osigurati tri ovakve radionice za ukupno 50tak sudionika.